Norcare Living Quality ABIndustridammsugareGrovdammsugare

Frågor och svar om Husky centraldammsugare

Frågor och svar om centraldammugare

Här hittar du svar på de vanligaste frågorna om Husky centraldammsugare.

Tveka inte att kontakta oss om du saknar svar på just dina frågor.

01. Blir det renare med Husky centraldammsugare när jag städar?

Svar: Ja. Skillnaden är de små dammpartiklarna! Det så kallade mikrodammet.

Med en vanlig dammsugare så återförs en stor del av de mycket fina dammpartiklarna tillbaka med utblås luften och orsakar ofta problem för allergiker och astmatiker. För att inte tala om hur illa det kan lukta från en vanlig dammsugare!

Med en Husky centraldammsugare så försvinner både vanligt damm, mikrodamm och odörer ut från huset. Hemmet blir fullständigt rent.

02. Går det att installera en centraldammsugare i alla hus?

Svar: Ja. En installation är möjlig i alla hus, både nya och befintliga. Kontakta oss eller någon av våra återförsäljare om du är osäker.

03. Är det dyrt att köpa en centraldammsugare?

Svar: Nej. Du kan få ett komplett Husky villapaket från ca 4500 kr.

04. Vart försvinner dammet när jag dammsugit?

Svar: Dammet sugs upp och samlas i en filterpåse eller en behållare, beroende på vilken modell Du väljer. Behållaren/filterpåsen töms eller byts en till tre gånger per år.

Mikrodammet som finns kvar i den filtrerade luften släpps ut via en rörledning ut från huset.

05. Är en Husky centraldammsugare fri från illa lukt?

Svar: Ja. Från centralenheten leds från luften med mikrodamm och odörer ut från huset för att slippa lukt av gammalt damm som en vanlig dammsugare avger.

06. Blir städningen smidigare med en centraldammsugare?

Svar: Ja. Med en centraldammsugare arbetar du enbart med en lätt och följsam slang. Du slipper släpa omkring på en tung och otymplig maskin som bullrar, slår emot trösklar och fastnar möbler.

Ännu en gång vill vi påminna om att det dessutom blir renare.

07. Är det möjligt att suga vatten med en centraldammsugare?

Svar: Ja. I Huskys breda sortiment finns modeller som klarar av att suga vatten och andra vätskor lika bra som torra material.

Läs mer om centraldammsugare för grov- och våtstädning »

08. Är centraldammsugaren tystare än en vanlig dammsugare?

Svar: Ja. Eftersom man vanligtvis placerar centralenheten i biutrymmen som förråd, garage, källare eller vindsutrymmen. Ljudnivån vid pågående städning betydligt lägre jämfört med en traditionell dammsugare. I Huskys modellprogram finns också en av marknadens tystaste maskiner W-653.

09. Hur länge håller en centraldammsugare?

Svar: I USA och Kanada har centraldammsugare funnits i över 50 år. Erfarenheterna där är att en centraldammsugare vanligtvis håller i minst 15-20 år. Jämfört med andra dammsugare har Husky en skonsammare kylteknik av motorn (By-Passkylning) där kylningen av motorn är separerad från sugluften. Det blir heller inte något mekaniskt slitage av centralenheten, eftersom den är fast monterad utanför städutrymmet.

10. Varför ska jag välja en Husky centraldammsugare och inte något annat märke?

Svar: Det är ingen tillfällighet att man valde namnet Husky, efter hundrasen Husky. I Kanadas vinterlandskap har de sedan länge haft en ytterst viktig roll både som drag- och jakthund. Dessa hundar anses vara extra pålitliga, starka och uthålliga. Samma goda egenskaper har gjort Husky centraldammsugare till ett av Sveriges mest populära märken – och ger idag över 30 000 svenska hushåll en renare inomhusluft och en bättre och enklare städning. När Du köper en Husky får även en trygg garanti. Nu är dessutom Husky centraldammsugare ännu tystare.